torsdag 26 augusti 2010

Fler grannar på besök

Sitter i köket vid matbordet och hör hur det prasslar vid diskbänken, hm, tydligen kommer råttorna tidigt i år..
Grannarna berättade just att det om vintrarna kunde förväntas att det var ett visst spring på mössen i väggarna i de här gamla husen så det var väl inte mer med det.
Sedan började den rackarn äta på något och då måste man ju kolla - kastar mig (först ljudlös) mot sopskåpet under diskbänken och tar den lilla musen på bar gärning! HA!
Han/hon/det gör ett försök att kasta sig över kanten på sopkorgen för att undslippa och mina sedan urminnes tiders nedärvda kvinnliga försvarsmekanismer bubblar upp till ytan och jag "utbrister så smått" (tjuter) Ahiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii! och spinger där ifrån...
Hundarna vaknar till som de vakthundar de är och och lyfter trött på huvudena för att kolla om det är käk på g´. Återkommer senare för att kolla om råttan är på plats och ger den en bit korv för att den inte ska hungra ihjäl tills husse kommer hem och betsämmer vad att göra.
Musen sitter och gör ljud ifrån sig under flera timmar så det är lite synd om den men jag vill ju inte släppa ut den i trädgården för då lär den ju komma tillbaka och den har ju faktiskt ätit upp soppåsen.
Senar tar husse med Harry och musen på promenad och släpper av henne vid grannens tomtgräns, på andra sidan vägen - för han grannen har ju katt (inomhus i och för sig)
Det är till att vara blödig här på landet... :)
/malin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej, kommentera gärna bloggen eller specifikt inlägg!

Olof var ute och grejade lite...

Äventyrskalender