onsdag 5 maj 2010

Andra natten i nya huset...

...men första helt själv med Harry...
packa upp, bära och greja - saknar verkligen alla "vanliga" saker och det är en konstig känsla som innfunnit sig nu, i många år har jag sparat på gamla fina saker, bruksföremål och annat kul och spännande. Alla saker har sina minnen och sina historier från var de kommer eller vilken auktion eller loppis man hittade dessa.
Jag har speciellt värderat alla de få föremål som vi haft i släkten, det som kommit från min mormor och morfar och lite från farmor men vår släkt har inte varit så stor och inte haft så mycket saker + att mina äldre släktingar tyvärr hunnit avliga innan man själv flyttat hemifrån så man kunnat ha intresse av dessa saker.
Det som känns så skumt nu är att mycket av de saker man samlat på finns nu i överflöd (lätt överdrift) och allt man velat göra med alla kul saker blir bara en tom känsla att man är lite blasé (stavas det så?) över det hela, det kommer nog få stå som det gör redan nu då man inte kan bo i ett museum, men självklart kommer väl en del saker att krypa in i huset och hitta sin plats för vi bor ju numera i alla fall i en väldigt kulturhistorisk byggnad!!!
Nu är det dags att börja kolla trädgården och packa upp några fler kartonger, packa bilen, gå Harrypromenad, lämna in vattenprovet (ena stunden luktar vattnet parfym, andra mögel och någon gång svavel, så man vet inte vad det innehåller riktigt) hämta stora ekstolen på Selstore i Åkersberga och sedan hem och kolla hur det ser ut i köket i Huddinge - sedan tillbaka hit efter Röd-Bettans besiktning i morgon (det kan gå hur som helst med den kan man säga...)
Ha en härlig dag!
Det ska jag ha...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej, kommentera gärna bloggen eller specifikt inlägg!

Olof var ute och grejade lite...

Äventyrskalender