onsdag 5 maj 2010

är det så här enkelt....

...att renovera gamla hus?!
Vi har nog lyckats hitta en liten gullklimp här i detta hus, det är helt fantastiskt! Den stora frågan är ju så klart varför tidigare ägarna inte vågat lyfta på en mattkant och se vilka små skatter det ligger där under linoleummattorna?
Läste att det var på senaste modet i slutet av 1800-talet att ha linoleummattor så hade man haft lite otur så kunde det vara originalutförandet...
Men kanske var det så de hade tänkt i köket, när man kan skönja lite lim på millimeterställen från en gammal matta men i övrigt helt orörda golvplankor. Sedan hade förrförra ägarna lagt masonit och spikat sig blåa för att få fast dem och sedan lagt en för tiden bra platsmatta a´la marmorimitiation i rosa/beige 80-talsnyans.

Harry sover på masonitgolvet, shit vad segt det var att dra bort plastmattan!
Efter att ha dragit spik i 2h blir man lite mör och det måste ha varit 100-tals spikar!!!
Så här fint blev det och med lite möbler på det! (taperterna vet vi inte vad vi ska göra med än, men det ska ju hända något med köket i sinom tid men nu är det skönt att gå på golvet utan att fastna med strumporna i en gammal plastmatta!) 
Det är kul att få bo in sig lite för sig själv ett tag innan alla kommer på besök, men ni är hjärtligt välkommna när ni har vägarna förbi! (måste bara fixa lite först)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej, kommentera gärna bloggen eller specifikt inlägg!

Olof var ute och grejade lite...

Äventyrskalender